Eğitim Anlayışımız
Anasayfa Eğitim Anlayışımız
360 Rehberlik Modeli

 

360 Rehberlik modeli alanında uzman eğitimciler tarafından geliştirilmiş, öğrencinin çocukluk çağından başlayarak gençlik dönemini de içeren, kapsamlı; gelişmeye ve geliştirilmeye açık manada dizayn edilmiş özgün bir rehberlik modelidir.

360 Rehberlik Modeli öğrencileri erken, orta ya da ileri dönemde ayrı ayrı olacak şekilde; akademik, psikolojik, sosyolojik ve beceri temelli rehberlik olarak  4 ana başlıkla  ele alır. 

-        360 Rehberlik Modelinin basamakları; 

1-AKADEMİK REHBERLİK

2-PSİKOLOJİK REHBERLİK

3-SOSYOLOJİK REHBERLİK

4-BECERİ TEMELLİ REHBERLİK

 

360 Rehberlik Modelinde 3 Ana Dönem:

a.     Erken Dönem :Anaokulu – İlkokul 3. Sınıf

b.    Orta Dönem         : İlkokul 4. Sınıf – Ortaokul 7. Sınıf

c.     İleri Dönem         : Ortaokul 7. Sınıf – Lise 12. Sınıf

360 Rehberlik Modelinde 3 ana dönemin ayrılma esasları; çocuğun büyümesi, gelişmesi, olgunluk seviyesinin değişmesi ve akademik hazır bulunuşluk seviyelerinin veya hedef davranışlarındaki değişiklikler dikkate alınarak oluşturulmuştur.

 

360 Rehberlik Modelinde Ölçme ve Değerlendirme

Ölçme değerlendirme, eğitim süreçlerinde öğrencilerin bilgi, beceri, tutum ve performanslarını belirlemek ve değerlendirmek amacıyla kullanılan sistematik bir süreçtir. Bu süreç, çeşitli yöntemler ve araçlar kullanılarak öğrencilerin öğrenme düzeylerini, gelişimlerini ve ihtiyaçlarını belirlemeye yönelik faaliyetleri kapsar.

Teknoçağ Eğitim Kurumlarında eğitim sürecinin ayrılmaz ve tamamlayıcı bir parçası olan ölçme, değerlendirme ve durum belirleme bir öğretim etkinliğine dayalı olarak gerçekleştirilir. Yürütülen öğretimin öğretmenler ve öğrenciler tarafından ne derece etkili ve verimli olduğunun belirlenmesi durumu öğretim sürecinin hatasız bir şekilde denetlenmesini gerektirmektedir. Bu denetleme doğrultusunda süreç odaklı başarının sağlanması hedeflenir.  

Teknoçağ Kariyer Planlama Merkezi (Tekno Kariyer Merkezi)

Teknoçağ kariyer planlama merkezi (Tekno Kariyer Merkezi), öğrencilerin eğitim ve kariyer hedeflerini belirlemelerinde ve gerçekleştirmelerinde kritik bir rol oynar. Kariyer planlama merkezimizin sunduğu başlıca faydalar şunlardır:

  1. Bilinçli Karar Verme: Öğrenciler, ilgi alanlarına, yeteneklerine ve değerlerine uygun kariyer seçeneklerini keşfeder. Bu, öğrencilerin bilinçli ve doğru kararlar almalarını sağlar.
  2. Öz Farkındalık Gelişimi: Kariyer planlama süreci, öğrencilerin kendi yeteneklerini, ilgi alanlarını ve değerlerini daha iyi anlamalarına yardımcı olur. Bu da kişisel ve profesyonel gelişimlerine katkıda bulunur.
  3. Motivasyon Artışı: Hedeflerine ulaşmak için bir yol haritası belirleyen öğrenciler, eğitim süreçlerine daha motive bir şekilde katılır. Bu da akademik başarılarını artırır.
  4. Destek ve Danışmanlık: Öğrenciler, kariyer planlama merkezlerinden profesyonel danışmanlık hizmetleri alarak, kariyer yollarındaki engelleri aşma konusunda desteklenir.

 

Copyright 2025 Teknoçağ Eğitim Kurumları. Tüm hakları saklıdır.