Anaokulu Mottomuz: "Hayata Dokunan Çocuklar"
Teknoçağ Eğitim Kurumlarında "Bütüncül Eğitim Modeli" uygulanmakta olup; bu kapsamda okullarımızda Geleceğin İnovasyon Merkezi (GİMER) kurulmuştur.
Anaokulunda "Hayata Dokunan Çocuklar" mottomuz ve anaokulumuza özel uyguladığımız "TOUCH Eğitim Modeli" ile çocuklarımızın beş duyu organına hitap eden bir eğitim ortamı kurgulamaktayız.
Anaokulumuzda öğrenmeyi kalıcı hale getirmek için merak uyandırma, oyunlarla öğrenme, deneyimleme, geri bildirim alma ve tekrar ettirme gibi metotlar uygulanmaktadır. Tüm duyu organları harekete geçirilerek aktif olarak kısa süreli hafıza ve uzun süreli hafıza arasında sağlam bir bağ kurulur.
Biz modelimizi Milli Eğitim Bakanlığı müfredat ve kazanımları merkezine oturtmuş olup Okul Öncesi Eğitim Programının yanı sıra aktif öğrenme, değerler eğitimi, modern eğitim yaklaşımlarından yararlanmakta; TOUCH Öğrenme Modeline entegre ederek bir eğitim programı uygulamaktayız. Bu program, çocukların yaparak yaşayarak zengin öğrenme deneyimleri aracılığıyla sağlıklı büyümelerini; motor, sosyal ve duygusal, dil ve bilişsel gelişim alanlarında gelişimlerinin en üst düzeye ulaşmalarını, öz bakım becerilerini kazanmalarını, sorumluluk almalarını ve ilkokula hazırlanmalarını sağlamak amacı ile geliştirilmiştir. Her çocuğun potansiyelinin en üst seviyeye çıkabilmesi için öğrenme aktiviteleri planlanmıştır.
YEŞİL TERAPİ – FARMING SCHOOL
Teknoçağ Okullarında uygulanan ‘Yeşil Terapi’ ve ‘Farming School’ programı ile yaşam kalitesi, mutluluk, huzur vb. dünyanın en önemli gereksinimlerine çözümler üretilmektedir. Öğrencilerimize sorumluluklar vermekte, bitki türlerini ve tohumları tanıtmakta, mevsimlere göre farklı bitkiler yetiştirmekteyiz. Toprakla tanışan ve bütünleşen öğrencilerimiz; ekim, dikim, sulama, toprak kazımı gibi işleri yapmakta ve psiko-motor becerilerini geliştirmektedirler. Sabırlı olmayı, paylaşmayı, bereketi ve yardımlaşmayı öğrenen çocuklarımız, kendi yetiştirdikleri ürünlerin hasadını yapmanın mutluluğuna da varmaktadırlar. Ek olarak öğrencilerimiz yeşil terapi programı kapsamında tüm çalışmalarında “bilimsel düşünme süreçlerini” gerçekleştirirler.
Yeşil Terapi – Farming School Programı’nda öğrenciler;
Ø Doğaya saygılı olmayı ve doğanın verdiği enerjiyi,
Ø Doğanın insan yaşamındaki önemini,
Ø Güvenilir gıda tüketimini,
Ø Ülkemizde endemik olarak yetişen bitkileri,
Ø İsraf ve erozyondan kaçınmanın gerekliliğini,
Ø Bahçe kurulumunu,
Ø Toprak dezenfeksiyonunu,
Ø Meteorolojik durum gözlemini,
Ø Ürün hasat yapımını tüm aşamaları ile öğrenmektedirler.
Ø Yeşil Terapi eğitimi ile öğrenciler; coğrafya, fen bilgisi, biyoloji ve ekonomi dersleri ile de bağlantı kurarlar.